Fakulta stredoeurópskych štúdií ukončí tento rok v nových priestoroch

19.12.2011 Nitra

Nitra 17. decembra (TASR) - Fakulta stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre bude od budúceho týždňa fungovať v zrekonštruovaných priestoroch na Drážovskej ulici. Stavebné práce sa tu začali pred rokom a ukončené boli kolaudáciou, ktorá sa konala 10. novembra. Tento týždeň boli vynovené priestory za prítomnosti rektora UKF Libora Vozára, dekana fakulty Attilu Komzsíka a veľvyslanca Maďarskej republiky na Slovensku Csabu Bologha oficiálne odovzdané do užívania. Nové priestory tak začne fakulta naplno využívať už pred vianočnými sviatkami.

Celkové náklady na prestavbu vrátane projektovej dokumentácie presiahli 1.036.000 eur. Výsledkom je rozšírenie úžitkovej plochy z 585 na viac ako 1161 metrov štvorcových. \"Fakulta stredoeurópskych štúdií touto rekonštrukciou získava priestory, ktoré spĺňajú vysoké štandardy. Získali sme nové učebne, kancelárie, spoločné priestory pre študentov, zamestnancov, ale aj návštevníkov našej fakulty. Čakali sme dlho na tento okamih, ale dnes môžeme byť právom hrdí na nové sídlo našej fakulty. Verím tomu, že v týchto priestoroch sa budú študenti aj zamestnanci veľmi dobre cítiť a že sa to odzrkadlí aj na ich práci,\" skonštatoval Komzsík.

Náklady určené na rekonštrukciu boli hradené zo štrukturálnych fondov a z finančných rezerv UKF v Nitre. Študenti majú momentálne k dispozícii šesť nových štandardne vybavených učební, moderné spoločenské priestory a zamestnanci zase 23 plne vybavených kancelárskych priestorov.
 

Vyberte región